PROŚBA O POMOC. NAGRODA ZA WSKAZANIE ZŁODZIEJA [zdjęcia]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dab
    Ambiente
    • 2011
    • 117

Zamieszczone przez kapi
    Zamieszczone przez El Zygmunto
    auto oczywiście miało AC?
    ale jak nie ma kluczy i papierów to nici .... no bo jak :?: chyba że jest jakaś "furtka" w takiej sytuacji :?:
    współczuje koledze ....
    zadne nici!
    Przykladowo PZU wyplaca po miesiacu od zgloszenia kradziezy auta - odpowiednia sume z ubezpiedczenia odpowiadajaca wartiosci auta.
    Testowene "niestety" na XC70 kolegi :? - mial identyczna sytuacje, tez w Wawie :idea:
    pozdrawiam
    dab

Komentarz

Zamieszczone przez dab
      Testowene "niestety" na XC70 kolegi
      Jak włożył kasy w auto to nie wiem dlaczego niestety
      Ja mimo doinwestowania auta cieszyłbym się jakby mi ukradli :szeroki_usmiech

Komentarz

• El Zygmunto
        Elegance
        • 2008
        • 838

Zamieszczone przez dab
        Zamieszczone przez kapi
        Zamieszczone przez El Zygmunto
        auto oczywiście miało AC?
        ale jak nie ma kluczy i papierów to nici .... no bo jak :?: chyba że jest jakaś "furtka" w takiej sytuacji :?:
        współczuje koledze ....
        zadne nici!
        Przykladowo PZU wyplaca po miesiacu od zgloszenia kradziezy auta - odpowiednia sume z ubezpiedczenia odpowiadajaca wartiosci auta.
        Testowene "niestety" na XC70 kolegi :? - mial identyczna sytuacje, tez w Wawie :idea:
        dokładnie
        i każdy duży ubezpieczyciel na naszym rynku działa podobnie
        przecież nikt nie trzyma kluczy i dokumentów w sejfie
        trzeba tylko zgłosić włam na policję i musi być odpowiednia notatka z policji
        chyba, że są podejrzenia że to była ustawka - wtedy z wypłatą są problemy
        Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422

Komentarz

• bws34
          Rider
          • 2011
          • 543

Zamieszczone przez kross12
          Zamieszczone przez bws34
          pytając małolatów a osiedlu - oczywiście nie za darmo bo nic nie powiedzą
          No kolego ale masz rady...wiesz co zrobią małolaty?Albo kolega dostanie w czapę za takie teksty albo skroją go za info i wystawią starszym kolegom, którzy ściemnią mu że mają jego auto. W efekcie nie będzie ani kasy ani hajsu. Radio za 300zł to nie auto...

W ogóle to mam wrażenie że tu sami złodzieje siedzą, już wszytko jasne auto pojechało do ruskich, auto rozebrane, autem ktoś się wozi. Skąd ta wiedza? Z AŚ?
          Dlatego też powiedziałem że jest to ryzykowna opcja..
          "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• blackjacks
            Classic
            • 2011
            • 3

Zamieszczone przez Biszczu
            blackjacks, brak podstawowych informacji tj:
            -nr VIN
            -nr tablic rejestracyjnych
            -na zdjęciu widać naklejkę Umweltzone - podaj jaki tam był nr
            Przepraszam, za długie milczenie, kradzież dokumentów i samochodu to sporo biegania...

Rejestracyjyn: WM 0847C
            VIN TMBGE61ZX72012249

Jak ktoś coś wie proszę o kontakt. Nagroda (wysoka) czeka.
            Kupiłem Octavię, tylko nie wiem jaką i staram się to ustalić!

Komentarz

• dab
              Ambiente
              • 2011
              • 117

Zamieszczone przez dab
              On mial niespelna roczna bryczke w max wersji..wychuchana itp...wiec kto by nie plakal :cry:
              pozdrawiam
              dab

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

Ja mimo doinwestowania auta cieszyłbym się jakby mi ukradli
                możesz napisać dlaczego :?:
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Zamieszczone przez leszekmw
                  Ja mimo doinwestowania auta cieszyłbym się jakby mi ukradli
                  możesz napisać dlaczego :?:
                  bo czasami można dostać więcej niż auto jest realnie warte (szczególnie jak wiemy o zbliżających się niezbędnych remontach
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

U mnie wszystko jest ok, ale ubezpieczenie mam na sumę z faktury.
                    Straciłbym na GSMIII, Columbusa, kierze MF, felgach i kilku innych duperelach.
                    Jakby ukradli zimą na stalówkach to otworzyłbym szampana :szeroki_usmiech , a na drugi dzień wysyłałbym maile z prośbą o wycenę golfa VI

[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 22:06 ]
                    Zamieszczone przez dab
                    On mial niespelna roczna bryczke w max wersji..wychuchana itp...wiec kto by nie plakal
                    A więc zmienił roczną wychuchaną bryczkę na nową jeszcze bardziej wychuchaną, no ja bym chyba szukał jakiegoś sznura :lol:

Komentarz

• misiul
                      Rider
                      • 2011
                      • 521

kross12,
                      Swoją drogą zadziwia mnie otwartość na forum - pisanie, kto jaką wersję ma, co w wyposażeniu. W innych wątkach pisze się o zabezpieczeniach jakie posiadamy. Koledzy, na forum zaglądają tez ci, którzy nie chcielibyśmy aby do naszego samochodu zajrzeli.

Dokładając do tego profil na nk i face, bez wychodzenia z domu złodziej może zawęzić obszar wyszukiwania, niestety

Komentarz

• smug
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 160

Zamieszczone przez misiul
                        kross12,
                        Swoją drogą zadziwia mnie otwartość na forum - pisanie, kto jaką wersję ma, co w wyposażeniu. W innych wątkach pisze się o zabezpieczeniach jakie posiadamy. Koledzy, na forum zaglądają tez ci, którzy nie chcielibyśmy aby do naszego samochodu zajrzeli.

Dokładając do tego profil na nk i face, bez wychodzenia z domu złodziej może zawęzić obszar wyszukiwania, niestety
                        Tym bardziej jak na nk i face ludzie dodają po 20 zdjęć swojego domu i jego wyposażenia, mogliby od razu podać kod do alarmu i wysyłać klucze zainteresowanym...
                        Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.

Komentarz

• oolsztyniak
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6647
                          • Superb II combi (3T5)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez dab
                          A może dlatego , że kupując nowy samochód i ukradną Ci go za 1,5 roku to tracisz jakieś 30/40 % wartości?
                          Ja tam na pewno bym się nie cieszył bo i z czego ? :?
                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

misiul, to że ktoś pisze co ma w wyposażeniu to chyba złego, z reguły numery rejestracyjne się zasłania. Spróbuj odnaleźć moje auto w Poznaniu

Zamieszczone przez misiul
                            Dla mnie debilizmem jest zakładanie konta na tego typu portalach, nie od dziś wiadomo że takie stronki przeczesuje US i kryminał, pewnie CBA, CBŚ i inne gówna też zaglądają :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez smug
                            tym bardziej jak na nk i face ludzie dodają po 20 zdjęć swojego domu i jego wyposażenia
                            tacy to mają kał w głowie

Komentarz

• andrzej1962
                              L&K
                              • 2010
                              • 1306
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

pewnie CBA, CBŚ i inne gówna też zaglądają
                              hamuj trochę kolego bo może i tak się zdarzyć, że i TY będziesz od niektórych mundurowych potrzebował pomocy więc nie obrażaj.

Komentarz

andrzej1962, bez urazy ale CBA i CBŚ raczej nie pomaga, oni chyba bardziej szkodzą A zwykłe psy to banda gamoni i nierobów

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

kross12, jeżeli Ci się wydaje, że jesteś Gall Anonim to jesteś w wielkim błędzie.
                                  Jakby ukradli zimą na stalówkach to otworzyłbym szampana :szeroki_usmiech , a na drugi dzień wysyłałbym maile z prośbą o wycenę golfa VI
                                  i poprzednie wypowiedzi w temacie, gdyby zginęło Ci auto czego nie życzę i innych przykrości również , teoretycznie są podstawą do podstaw odmowy wypłaty odszkodowania, jesteś podejrzany :wink: (zależy jak dobrego ma prawnika TU).

Komentarz

• ulysse
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 496

andrzej1962, bez urazy ale CBA i CBŚ raczej nie pomaga, oni chyba bardziej szkodzą A zwykłe psy to banda gamoni i nierobów

Za coś takiego powinien być BAN na 2 tyg.dla otrzeźwienia i ku przestrodze dla innych.

Komentarz

Zamieszczone przez hotrain
                                      kross12 napisał/a:
                                      Jakby ukradli zimą na stalówkach to otworzyłbym szampana , a na drugi dzień wysyłałbym maile z prośbą o wycenę golfa VI
                                      i poprzednie wypowiedzi w temacie, gdyby zginęło Ci auto czego nie życzę i innych przykrości również , teoretycznie są podstawą do podstaw odmowy wypłaty odszkodowania, jesteś podejrzany (zależy jak dobrego ma prawnika TU).
                                      No chyba nie myślisz że będę gadał takie rzeczy w TU ubiegając się od odszkodowanie?
                                      A to że TU tutaj zajrzy i wykopie moje wypowiedzi to jak trafić 6 w totka:P

Zamieszczone przez ulysse
                                      Za coś takiego powinien być BAN na 2 tyg.dla otrzeźwienia i ku przestrodze dla innych.
                                      Obrońco uciśnionych, jak wszyscy jadą po ASO to Ci nie przeszkadza?
                                      Kiedyś przesiedziałem na komendzie cały dzień, widząc to co tam się dzieje ręce i nogi opadają, poza tym nie raz widziałem działania policji a raczej ich brak... więc napiszę to jeszcze raz zwykłe psy to gamonie i nieroby :!:

Komentarz

• dab
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 117

U mnie wszystko jest ok, ale ubezpieczenie mam na sumę z faktury.
                                        Straciłbym na GSMIII, Columbusa, kierze MF, felgach i kilku innych duperelach.

[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 22:06 ]
                                        Zamieszczone przez dab
                                        On mial niespelna roczna bryczke w max wersji..wychuchana itp...wiec kto by nie plakal
                                        A więc zmienił roczną wychuchaną bryczkę na nową jeszcze bardziej wychuchaną, no ja bym chyba szukał jakiegoś sznura :lol:
                                        Po roku bryka utracila kilkadziesiat tysiecy i takiez odszkodowanie dostal wiec do takiej samej nowej to musial znow dolozyc...nadal widzisz tu jakies korzysci? :roll:
                                        Ja widze same problemy...
                                        pozdrawiam
                                        dab

Komentarz

• micho_m
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 528
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kross pisze ze ma ubezpieczenie na kwote faktury (tzw. GAP), wtedy kradziez auta jest "bardzo oplacalna". Ew. szkoda calkowita, ale to jeszcze dochodzi wrak itd. I pewnie zaklada ze kazdy to bierze
                                          Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                                          www.nawmar.pl

Komentarz

Zamieszczone przez dab
                                            Po roku bryka utracila kilkadziesiat tysiecy i takiez odszkodowanie dostal wiec do takiej samej nowej to musial znow dolozyc...nadal widzisz tu jakies korzysci?
                                            Ja widze same problemy...
                                            napisałeś "niespełna roczną", więc zakładam że nie stracił nic. Jeśli była starsza to jasne że żaden interes.

Komentarz

• ruwado
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 14885
                                              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Biszczu
                                              blackjacks, brak podstawowych informacji tj:
                                              -nr VIN
                                              przynajmniej to.

Ja pi...lę co za czasy:
                                              - albo ktoś znajomy (wzięli 2 kpl. kluczy na szybko)
                                              - albo na zamówienie - musieli dużo wcześniej za Tobą chodzić.

Nie ominąłbym tez poprzedniego właściciela.

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 23:03 ]
                                              Zamieszczone przez kowal 2002
                                              Jeśli kluczyki i dokumenty były zabezpieczone ( czytaj znajdowały się w domu, który był zamknięty ) to teoretycznie nie powinno być problemu.
                                              jak teoretycznie? Były zabezpieczone - w domu!!!! A jak ktoś na siłe z kieszeni wyrwie, to co? właściciel nie zabezpieczył?

Na 100 % zabranie dokumentów i kluczy na skutek kradzieży lub rozboju nie przekreśla odszkodowania.
                                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• szachu
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 639
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                                Na 100 % zabranie dokumentów i kluczy na skutek kradzieży lub rozboju nie przekreśla odszkodowania.
                                                Niestety nie jest tak różowo. Teoretycznie masz rację, praktycznie wszystko zależy od ubezpieczyciela. Czytałem o kilku podobnych przypadkach, gdzie okradziony musiał dochodzić w swoich praw w sądzie (oczywiście sprawy wygrali poszkodowani, ale jakim kosztem czasu i nerwów?!).

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14885
                                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez szachu
                                                  Niestety nie jest tak różowo. Teoretycznie masz rację, praktycznie wszystko zależy od ubezpieczyciela. Czytałem o kilku podobnych przypadkach, gdzie okradziony musiał dochodzić w swoich praw w sądzie (oczywiście sprawy wygrali poszkodowani, ale jakim kosztem czasu i nerwów?!).
                                                  no ale jak można zabezpieczyć lepiej jak w domu (zamkniętym)? Przecież to jest jakieś poj...ne!!! Przy sobie nie - bo dwa kpl kluczy w jednym miejscu. W zamkniętym domu też nie - bo... ktoś się włamał i zapier...lił!!!!!!! To jest chore. I chyba tylko u nas w PL możliwe.
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• El Zygmunto
                                                    Elegance
                                                    • 2008
                                                    • 838

Zamieszczone przez ruwado
                                                    Zamieszczone przez szachu
                                                    no ale jak można zabezpieczyć lepiej jak w domu (zamkniętym)? Przecież to jest jakieś poj...ne!!! Przy sobie nie - bo dwa kpl kluczy w jednym miejscu. W zamkniętym domu też nie - bo... ktoś się włamał i zapier...lił!!!!!!! To jest chore. I chyba tylko u nas w PL możliwe.
                                                    wypłacaja
                                                    jak nie od razu to po sprawie w sądzie :P

nie wolno tylko mówić, że dokumenty i klucze były w widocznym miejscu (np. leżały na stole)
                                                    wtedy może to zostać potraktowane jako niewystarczające zabezpieczenie i mogą być schody z odszkodowaniem
                                                    Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422

Komentarz

Pracuję...